Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Začetek uporabe podzemnih zbiralnikov za ločeno zbiranje odpadkov

Začetek uporabe podzemnih zbiralnikov za ločeno zbiranje odpadkov18Nov

Začetek uporabe podzemnih zbiralnikov za ločeno zbiranje odpadkov

Prebivalce mesta Postojna obveščamo, da bo od 21. novembra naprej ponovno mogoča oddaja odpadkov v okviru ekoloških otokov na Titovi cesti pri pokopališču in na Volaričevi ulici. Občina Postojna je na obeh lokacijah uredila tako imenovane podzemne zbiralnike prostornine 3 oz. 5 m3, ki so opremljeni tudi s tehnologijo spremljanja in javljanja polnosti zbiralnikov. Gre za naprednejši sistem zbiranja komunalnih odpadkov tako iz funkcionalnega kot estetskega vidika.

Na obeh lokacijah boste uporabniki lahko oddajali mešano odpadno embalažo (rumen zbiralnik), papir in karton ter papirno in kartonsko embalažo (moder zbiralnik) in stekleno embalažo (zelen zbiralnik). Oddajanje odpadkov v zbiralnike je enostavno. Odpadek oddate tako, da pritisnete na stopalko, ki se nahaja na spodnji desni strani posameznega zbiralnika, s tem odprete loputo zbiralnika, v katerega lahko nato odložite prinesene odpadke.

Na lokacijo na Volaričevi ulici bomo do konca meseca vrnili tudi zbiralnike za odpadna oblačila in tekstil, drobno odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadno jedilno olje. V mesecu januarju bo Občina Postojna namestila podzemne zbiralnike še na ekološkem otoku na Tržaški cesti nasproti centra Mercator.

Na tem mestu uporabnike pozivamo, da v zbiralnike oddajate zgolj odpadke, ki tja tudi sodijo in da ne odlagate ostalih odpadkov ob zbiralnike, saj na ta način povzročate nepotrebne dodatne stroške čiščenja in kazite podobo svojega kraja.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih