Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki - Občina Pivka

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki - Občina Pivka01Jan

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki - Občina Pivka

Spoštovani občani Pivke! 

Občinski svet Občine Pivka je na svoji 19. seji aktualnega sklica, ki je potekala dne 22.12.2021, sprejel nove cene storitev zbiranja, obdelave in odlaganja določenih vrst komunalnih odpadkov, ki bodo stopile v veljavo s 1.1.2022 . Po novem bo štiričlansko gospodinjstvo, ki je vključeno tudi v sistem zbiranja biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov (odvoz rjave posode), za košarico storitev, namesto 30,15 EUR z DDV, odštelo 36,32 EUR z DDV. Štiričlansko gospodinjstvo, ki uporablja hišni kompostnik oziroma biološko razgradljive kuhinjske odpadke kompostira v »lastnem vrtu«, pa bo plačevalo 9,50 EUR manj (26,82 EUR).

Gre za drugi del povišanja oziroma uveljavitev cene iz leta 2019. Ostali razlogi za povišanje cen storitev ravnanja s komunalnimi odpadki so višji stroški dela, zaradi povišanja osnovnih plač, povišanje stroškov energentov, dodatni stroški iz naslova izpolnjevanja zahtev zakonodaje ter povečanje obsega storitev (večja pogostost praznjenja in čiščenja ekoloških otokov, uvedba ločenega zbiranja odpadnih jedilnih olj, ...).

V podjetju si bomo v sodelovanju s pristojnimi občinskimi službami še naprej prizadevali za visok nivo izvajanja naših storitev. Nadaljevali bomo tudi s procesom širjenja košarice storitev ločenega zbiranja različnih vrst odpadkov, kjer bomo skupaj z vami poskušali iz odpadkov, ki nastajajo v vašem gospodinjstvu, še dodatno izločiti tiste, ki so primerni bodisi za recikliranje bodisi za kakšno drugo obliko obdelave (termična izraba), z namenom ohranjanja omejenih naravnih virov, ki so nam na voljo.

Nov cenik storitev ravnanja s komunalnimi odpadki za uporabnike gospodarske javne službe je objavljen tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih