Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki – OBČINA PIVKA

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki – OBČINA PIVKA30Sep

Sprememba cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki – OBČINA PIVKA

Spoštovani občani Pivke!

Občinski svet Občine Pivka je na svoji 6. seji aktualnega sklica, ki je potekala dne 12.9.2019, sprejel nove cene storitev zbiranja, obdelave in odlaganja določenih vrst komunalnih odpadkov. V povprečju gre za dvig cen za 17 %. To pomeni, da bo štiričlanska družina, ki je vključena tudi v sistem zbiranja biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov (odvoz rjave posode), po novem za košarico storitev, namesto 23,94 EUR, odštela 28,10 EUR. Štiričlansko gospodinjstvo, ki uporablja hišni kompostnik oziroma biološko razgradljive kuhinjske odpadke kompostira v »lastnem vrtu«, pa bo plačevalo 5,83 EUR manj (22,27 EUR).

Na tem mestu pojasnjujemo, da je bila obstoječa cena za ravnanje s komunalnimi odpadki v veljavi od leta 2009. V času od uveljavitve zadnje cene do danes, se je recimo skupna rast življenjskih potrebščin povišala za 5,18 %, cene goriva pa za 17 %. Od sklenitve aktualne koncesijske pogodbe v letu 2014 pa do danes, so se bistveno zvišali tudi stroški dela in sicer za 16 %. Ni odveč tudi omemba, da se je Publikus d.o.o. ob podpisu nove koncesijske pogodbe, zaradi takratnega splošnega negativnega gospodarskega položaja, na podlagi pogovorov z županom in pristojnimi občinskimi službami odločil, da še ne bo uveljavljal povišanja cen, da pa dolgoročno ne bo mogel pokrivati izpada pričakovanega prihodka iz naslova pridobljenega posla – koncesije.

V podjetju si bomo v sodelovanju s pristojnimi občinskimi službami še naprej prizadevali za visok nivo izvajanja naših storitev. Nadaljevali bomo tudi s procesom širjenja košarice storitev ločenega zbiranja različnih vrst odpadkov, kjer bomo skupaj z vami poskušali iz odpadkov, ki nastajajo v vašem gospodinjstvu, še dodatno izločiti tiste, ki so primerni bodisi za recikliranje bodisi za kakšno drugo obliko obdelave (termična izraba), z namenom ohranjanja omejenih naravnih virov, ki so nam na voljo.

Nov cenik storitev ravnanja s komunalnimi odpadki za uporabnike gospodarske javne službe je objavljen na naši spletni strani in si ga lahko ogledate TUKAJ.

Nove cene začnejo veljati s 1.10.2019, se pravi, da boste občani prejeli prvo fakturo s spremenjenimi cenami v začetku naslednjega meseca.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih