Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Odpadki iz črne in rjave posode po novem v RCERO Ljubljana

Odpadki iz črne in rjave posode po novem v RCERO Ljubljana30Nov

Odpadki iz črne in rjave posode po novem v RCERO Ljubljana

Občina Postojna in JP VOKA SNAGA d.o.o. iz Ljubljane sta 23.09.2020 sklenili Koncesijsko pogodbo za izvajanje obveznih gospodarskih javnih služb obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov z območja Občine Postojna v Regijskem centru za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO Ljubljana). Koncesijska pogodba je stopila v veljavo s 1.11.2020. V praksi to pomeni, da se bodo naslednjih 10 let ločeno zbrani mešani komunalni (črna posoda s črnim pokrovom) in biološko razgradljivi (rjava posoda) odpadki na območju Občine Postojna obdelovali v RCERO Ljubljana.

Skladno z novim izvajalcem obdelave in odlaganja mešanih komunalnih in biološko razgradljivih odpadkov, so stopile v veljavo tudi nove cene tovrstnih storitev. Za uporabnike storitev ravnanja z odpadki na območju Občine Postojna to pomeni, da se bo skupna faktura za opravljene storitve ravnanja z odpadki za gospodinjstva v povprečju povišala za 5 %. Prav tako se bo povišalo ravnanje z mešanimi komunalnimi in biološko razgradljivimi odpadki za pravne subjekte, ki tudi koristijo storitve obveznih občinskih gospodarskih javnih služb zbiranja, obdelave in odlaganja odpadkov.

V primeru dodatnih pojasnil glede spremembe cene gospodarskih javnih služb obdelave in odlaganja ostankov po obdelavi določenih vrst komunalnih odpadkov vas prosimo, da se direktno obrnete na podjetje JP VOKA SNAGA d.o.o.

T: 01 47 79 600
E: vokasnaga@vokasnaga.si

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih