Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Nove cene storitev obdelave in odlaganja odpadkov - Občina Postojna

Nove cene storitev obdelave in odlaganja odpadkov - Občina Postojna01May

Nove cene storitev obdelave in odlaganja odpadkov - Občina Postojna

Na podlagi sklenjene koncesijske pogodbe med Občino Postojna in JP VOKA SNAGA d.o.o. iz Ljubljane, se storitve obdelave in odlaganja določenih vrst komunalnih odpadkov zbranih na območju Občine Postojna izvajajo v Regijskem centru za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO Ljubljana). V RCERO Ljubljana se tako trenutno obdelujejo in odlagajo vsi ločeno zbrani mešani (črna posoda s črnim pokrovom) in biološko razgradljivi (rjava posoda) komunalni odpadki.
 
Za določanje in potrjevanje cen storitev obdelave in odlaganja odpadkov v RCERO Ljubljana je pristojen posebni organ, to je Svet RCERO. Na podlagi obravnavanega Elaborata o oblikovanju cen storitev gospodarskih javnih služb obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov v RCERO Ljubljana za leto 2021, so člani Sveta RCERO LJUBLJANA na 12. dopisni seji, ki je potekala od 24. marca 2021 do 30. marca 2021, potrdili predlagane spremenjene cene storitev za leto 2021. Spremenjene cene predstavljajo za 9,9 % višje stroške storitev gospodarskih javnih služb obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov.
 
Povišanje cene obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov pomeni, da se bo skupna mesečna položnica za opravljene storitve zbiranja, obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov za gospodinjstva, ki ne uporabljajo dodatno še rjave posode, v povprečju povišala za 2,10 %, za tiste z rjavo posodo, pa za 3,18 %. Prav tako se bo povišalo ravnanje z mešanimi in biološko razgradljivimi komunalnimi odpadki za pravne subjekte.
 
V primeru dodatnih pojasnil glede povišanja cene storitev obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov vas prosimo, da se direktno obrnete na podjetje JP VOKA SNAGA d.o.o.
 
T: 01 47 79 600
E: vokasnaga@vokasnaga.si

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih