Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Nova storitev - ločeno zbiranje papirja in kartona "od vrat do vrat"

Nova storitev - ločeno zbiranje papirja in kartona "od vrat do vrat"03May

Nova storitev - ločeno zbiranje papirja in kartona "od vrat do vrat"

Uporabnike naših storitev obveščamo, da bomo s 1. junijem 2021 začeli s spremenjenim načinom ločenega zbiranja odpadnega papirja in kartona. V soglasju z Občino Komenda namreč uvajamo zbiranje po sistemu »od vrat do vrat«, tako kot to velja za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov (črna posoda s črnim pokrovom), mešane odpadne embalaže (črna posoda z rumenim pokrovom) in opcijsko biološko razgradljivih odpadkov (rjava posoda). To pomeni, da bomo vsakemu gospodinjstvu v drugi polovici meseca maja dostavili tipsko črno posodo z modrim pokrovom (prostornina 240 L), ki vam bo v bodoče služila za odlaganje vseh odpadkov iz papirja in kartona. Posodo z modrim pokrovom bomo praznili enkrat na 4 tedne. V ta namen boste uporabniki tudi prejeli nov Koledar odvoza odpadkov.


ZBIRANJE PAPIRJA IN KARTONA
V POSODI Z MODRIM POKROVOM!
ZAKAJ? Ker smo pri analizi odpadkov, ki končajo v črni posodi s črnim pokrovom za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov ugotovili, da se v mešanih komunalnih odpadkih še vedno nahaja 11,24 % papirja in kartona ter embalaže iz papirja in kartona, ki ga želimo izločiti. S tem želimo tudi izboljšati obstoječi sistem ločenega zbiranja odpadkov v Občini Komenda.
KDAJ? Od 1. junija naprej.
KAKO? Vsakemu gospodinjstvu bomo v drugi polovici maja dostavili črno posodo z modrim pokrovom velikosti 240 L.
KAJ PA ODVAŽANJE? Posodo bomo praznili enkrat na 4 tedne.
ALI BODO ŠE KAKŠNE SPREMEMBE?

Predvidoma s 1.1.2022 nameravamo spremeniti tudi pogostost odvažanja črne posode s črnim pokrovom za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov, ki jo bomo z novim letom tudi praznili enkrat na 4 tedne.

Gospodinjstvo v katerem je novorojenček ali starostnik, ki potrebuje plenice, bo lahko takrat zaprosilo za dostavo dodatne posode brez dodatnega plačila za določen čas 2 leti pri novorojenčku oz. dokler bo obstajala potreba pri odrasli osebi.

Če želite izvedeti, katere odpadke boste lahko odlagali v svojo tipsko posodo, si preberite spodnji letak:

KLIKNI NA SLIKO IN PREBERI!

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih