Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

Ločeno zbiranje odpadkov v času koronavirusa

Ločeno zbiranje odpadkov v času koronavirusa26Mar

Ločeno zbiranje odpadkov v času koronavirusa

Spoštovani občani,

obveščamo vas, da odvozi odpadkov pri gospodinjstvih potekajo v skladu s koledarji odvozov odpadkov in da delamo vse, kar je v naši moči, da bo tako tudi ostalo. Ker izredne situacije narekujejo tudi izredne ukrepe, vam v nadaljevanju podajamo še nekaj dodatnih obvestil oziroma opomnikov.

  1. Če sumite na okužbo ali imate potrjeno okužbo s koronavirusom in ste v domači oskrbi vas prosimo, da osebne odpadke (na primer uporabljene robčke, rokavice iz lateksa, maske) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odlagate v plastično vrečko za odpadke. Ko je vreča napolnjena, jo tesno zavežite in nato namestite v dodatno plastično vrečko, ki jo tudi zatesnite in jo ločeno od ostalih odpadkov hranite vsaj 72 ur. Po preteku 72 ur vrečko odložite v vašo črno posodo s črnim pokrovom za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov. Vljudno vas prosimo, da tovrstnih odpadkov ne odlagate na ekoloških otokih.
  2. Zdrave osebe tudi prosimo, da odpadne samozaščitne pripomočke (zaščitne maske maske, rokavice iz lateksa, robce in ostali sanitetni material) odlagate v vašo črno posodo s črnim pokrovom za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov v tesno zaprti plastični vrečki. Druge gospodinjske odpadke lahko odlagate kot običajno v skladu z navodili na tej spletni strani.
  3. Prosimo vas, da pri nakupih ravnate odgovorno z mislijo, da boste po uporabi izdelkov proizvedli čim manjše količine odpadkov.
  4. V času posebnih ukrepov ne izvajajte večjih čiščenj v vašem gospodinjstvu, saj je zbirni center ZAPRT za dovoz kosovnih in ostalih odpadkov. Ta ukrep smo sprejeli na priporočilo državnih inštitucij z namenom, da se prepreči širjenje virusa. Prav tako teh odpadkov ne dovažajte na ekološke otoke. Prosimo vas, da do normalizacije stanja te odpadke ZADRŽITE DOMA!
  5. Ponovno vas obveščamo, da ne bomo izvedli spomladanske akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, prav tako ni možno naročiti brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov na podlagi izpolnjenega kupona.
  6. Ker smo primorani redne odvoze izvajati nemoteno pravne osebe obveščamo, da zaradi zaprtja šol, vrtcev, trgovin, gostinskih lokalov in drugih storitvenih dejavnosti (nastanitvene, welnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske, kozmetične storitve, …), ne bomo zmanjševali nivoja rednih storitev in s tem tudi ne zmanjšali obračuna storitev.

Za konec ne pozabite po odlaganju odpadkov poskrbeti za higieno rok (umivanje, razkuževanje), hkrati pa upoštevajte tudi ostala samozaščitna priporočila državnih inštitucij.


Pazite nase in na sodržavljane, ostanite doma, skupaj nam bo uspelo.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih