Izberite občino
Kamnik
Komenda
Postojna
Pivka

KMETOVALCI POZOR! V Zbirnem centru Suhadole lahko brezplačno oddate odpadno "agrostretch" folijo

KMETOVALCI POZOR! V Zbirnem centru Suhadole lahko brezplačno oddate odpadno "agrostretch" folijo15Feb

KMETOVALCI POZOR! V Zbirnem centru Suhadole lahko brezplačno oddate odpadno "agrostretch" folijo

Vsa kmetijska gospodarstva obveščamo, da smo v Zbirnem centru Suhadole (Suhadole 101, 1218 Komenda) pričeli z brezplačnim prevzemanjem odpadne »agrostretch« folije in folije iz silosov. Odpadno folijo bomo prevzemali skozi vse leto v času obratovanja zbirnega centra.

OBRATOVALNI ČAS ZBIRNEGA CENTRA SUHADOLE:

ZIMSKI URNIK (1. oktober do 28. februar)
Ponedeljek do petek: od 06:00 do 16:00
Sobota: od 08:00 do 13:00

POLETNI URNIK (1. marec do 30. september)
Ponedeljek do petek: od 06:00 do 19:00
Sobota: od 08:00 do 13:00

Pri oddaji odpadne folije je pomembno, da imate pri sebi KMG-MID številko, ki bo osnova za izdajo tehtalnega in evidenčnega lista s katerim boste lahko dokazovali pravilnost ravnanja z odpadkom proti inšpekcijskim službam. Evidenčni list o oddaji odpadka prejmete direktno na svoj elektronski naslov.

KAKO POTEKA ODDAJA ODPADNE FOLIJE?

Odpadna folija je lahko dostavljena v večjih vrečah, »jumbo vrečah« ali prikolicah, iz katerih se potem strese v večji kontejner na lokaciji zbirnega centra. Izkazalo se je, da je iz vidika lastnih stroškov najbolj optimalno, da se odločite za dovoz, ko zberete 200 kg ali več odpadne folije. Pomembno je, da je odpadna folija pri oddaji:
  1. brez mrežice,
  2. brez blata, peska, krme ali drugih odpadkov.
Seveda se razume, da je folija lahko umazana.

Brezplačno prevzemanje »agrostretch« folije in folije iz silosov zagotavljamo v sodelovanju s partnerjem Virc d.o.o., ki bo tudi poskrbel za ustrezno končno obdelavo odpadka. Če se bo sistem brezplačnega prevzemanja odpadne folije obrestoval oziroma bomo na ta način uspeli zbrati dovoljšne količine odpadne folije, bo partner Virc d.o.o. v prihodnje pri oddaji odpadne folije posameznemu kmetovalcu priznal dobropis ob nakupu nove folije direktno pri njemu oziroma pri njegovih partnerskih trgovinah.

Izkoristite možnost brezplačne oddaje odpadne "agrostretch" folije in folije iz silosov ter s tem poskrbite, da bo odpadek ustrezno predelan.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih