Logo

Naj račun v papirni obliki postane preteklost. Zamenja naj ga eRačun, ki je prijazen do okolja in enostaven za uporabo. S tem, ko boste prešli na eRačun, boste aktivno prispevali k manjši porabi papirja, ob prestopu pa vas bomo nagradili z enkratnim simboličnim zneskom v vrednosti 1 EUR, ki bo upoštevan na naslednji fakturi.

Kako preiti na eRačun?

Prehod na eRačun je enostaven! Zgolj izpolniti in poslati je potrebno spodnji obrazec. Priporočamo tudi prehod na trajnik, saj lahko tako prihranite tudi do 20 EUR letno.

 

Izpolnjen in podpisan obrazec za eRačun (in trajnik) preprosto pošljete na podjetje Publicus, d.o.o., Ljubljana. Obrazca lahko pošljete po elektronski pošti, faksu ali navadni pošti.

mail

doroteja.verlak@publicus.si

mail

01 / 561 16 67

mail

PUBLICUS, d.o.o., Ljubljana, Vodovodna cesta 97, 1000 Ljubljana

Kakšna je nagrada za prehod na eRačun?

Poleg tega, da boste pokazali skrb za okolje in aktivno prispevali k manjši porabi papirja, vas bomo ob prehodu na eRačun tudi simbolično nagradili:

1€

Enkraten simboličen dobropis v višini 1 EUR, ki se bo upošteval pri naslednjem mesečnem računu.

 
20€

POMEMBNO: Vsem, ki se boste odločili za eRačun tudi priporočamo, da si uredite plačevanje preko trajnika in na ta način prihranite tudi do 20 EUR letno. Za vodenje trajnika vam ne bomo zaračunavali nobenih nadomestil oziroma provizije.

Nagrajenci akcije "eRačun je Zdrav Razum"

V sklopu celoletne akcije privabljanja občanov, da preidejo na prejemanje elektronske verzije mesečnega računa za opravljene storitve ravnanja s komunalnimi odpadki, smo v sredo, 13.01.2016, izžrebali nagrajence, ki so prejeli kompostnik.

Pravila in pogoji nagradnega žrebanja za kompostnik so objavljeni na tej povezavi.

Namen akcije eRačun je Zdrav Razum

Z akcijo eRačun je Zdrav Razum želimo zmanjšati porabo papirja in skupaj z vami prispevati k trajnostnemu razvoju okolja.

Ali ste vedeli?

  • da bi z eRačuni v 10-ih letih privarčevali 10 ton (10.000 kg) papirja.
  • da eRačun (pdf) prejmete na e-naslov in ga zato ne morete izgubiti ali založiti.
  • da je eRačun pregleden in omogoča urejeno evidenco.
  • da je eRačun trend tako doma kot na tujem.
Publicus, d.o.o., Ljubljana in eRačun je Zdrav Razum

V podjetju Publicus, d.o.o., Ljubljana se zavedamo, da sodobno ravnanje s komunalnimi odpadki zahteva sledenje načelom trajnostnega razvoja, s poudarkom na preprečevanju onesnaževanja okolja. Hkrati s kakovostnim izvajanjem storitev pa želimo, da bi odgovorno ravnanje izražali tudi na ravni organizacije.

Odgovor na to je akcija eRačun je Zdrav Razum, skozi katero želimo skupaj z vami prispevati k trajnostnemu razvoju. Ali veste, da bi z eRačuni, ki nadomeščajo papirnate račune, v 10-ih letih privarčevali več kot 10.000 kg papirja? Da bi se približali številki 10 ton prihranjenega papirja, potrebujemo vašo pomoč. Vse kar morate narediti je, da se odločite za eRačun in izpolnite spodnji obrazec. Za vašo odločitev vas bomo tudi nagradili.

Akcija eRačun je Zdrav Razum je del poslanstva, ki ga združujemo pod imenom Zelena pot. To pomeni, da se želimo pri svojem delovanju tako na operativni (terensko delo) kot organizacijski ravni (administrativno delo) odgovorno obnašati do okolja. Na tem mestu vas vabimo, da se nam pridružite in skupaj z nami stopate po Zeleni poti. Naj papirnat račun, ki ste ga nazadnje prejeli, postane preteklost, saj je misel na okolje pomembnejša od lista natisnjenega papirja. eRačun je dobesedno zdrav razum!

Pogosta vprašanja

1) Kako preiti na eRačun in/ali trajnik? Enostavno! Zgolj izpolniti in podpisati je treba obrazca za eRačun in trajnik ter ju poslati na podjetje Publicus preko e-pošte (doroteja.verlak@publicus.si), faksa (01 / 561 16 67) ali v tiskani obliki na naslov: PUBLICUS, d.o.o., Ljubljana, Vodovodna cesta 97, 1000 Ljubljana.

2) Zakaj preiti na eRačun in trajnik? Ker je eRačun okolju prijazen, saj nadomešča papirnati račun, prav tako pa je enostaven za uporabo. Vse, ki bodo prešli na eRačun, bomo nagradili s simboličnim zneskom 1 EUR. Priporočamo tudi plačevanje preko trajnika, saj lahko prihranite tudi do 20 EUR letno (za vodenje trajnika ne zaračunavamo provizije). Vsi uporabniki, ki so se v letu 2015 odločili za eRačun, so tudi sodelovali v žrebu za kompostnik v vrednosti 40 EUR.

3) Koliko lahko privarčujem s prehodom na eRačun in trajnik? Do 20 EUR letno, pri čemer podjetje Publicus, d.o.o., Ljubljana za vodenje trajnika ne zaračunava nobenih nadomestil oziroma provizije.

4) Kako bom nagrajen, če preidem na eRačun? S simboličnim zneskom 1 EUR. Vsi uporabniki, ki so se v letu 2015 odločili za eRačun, so tudi sodelovali v žrebu za kompostnik v vrednosti 40 EUR.

5) Koliko papirja lahko privarčujemo s prehodom na eRačun? Skozi 10-letno obdobje bi z eRačuni lahko privarčevali več kot 10.000 kilogramov papirja.

6) Kaj je eRačun? Pravzaprav nič drugega kot elektronska oblika računa, ki ga mesečno prejmete na svoj e-naslov (e-mail) v pdf obliki, namesto v tiskani oz. papirnati obliki. Obrazec za prehod na eRačun najdete (tukaj)

7) Kaj je trajnik? Avtomatsko plačevanje mesečnih stroškov ravnanja s komunalnimi odpadki. Tako vam ni treba skrbeti, kdaj boste plačali račun, saj to skupaj z vašo banko uredimo mi (odtegljaj stroškov vsakega 18. v mesecu). Za vodenje trajnika ne zaračunavamo nobenih nadomestil. Obrazec za prehod na trajnik najdete tukaj.

8) Kaj, če že imam urejeno plačilo preko trajnika, ne pa tudi eRačuna? Potem le še uredite prehod na eRačun (tukaj) in deležni boste nagrad v zvezi z akcijo eRačun je Zdrav Razum.

9) Komu je akcija eRačun je Zdrav Razum namenjena? Akcija je namenjena prebivalcem na območju občin Postojna, Pivka, Kamnik in Komenda, kjer podjetje Publicus, d.o.o., Ljubljana izvaja obvezno gospodarsko javno službo zbiranja, obdelave ter odlaganja ostankov predelave in odstranjevanja komunalnih odpadkov.

Kontaktni obrazec

Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Zadeva

Sporočilo

Naslov

 01 561 17 10