Sporočilo za javnost – požar v CROS

Danes, okoli polnoči, je prišlo v našem Centru za ravnanje z odpadki Suhadole (CROS) do požara. Požar je zajel armirano betonsko halo v velikosti 60 x 24 m, v kateri smo skladiščili nenevarne ostanke odpadkov po obdelavi mešane odpadne embalaže (gre za odpadke, ki jih občani odlagajo v črne posode z rumenim pokrovom).

Na tem mestu se najprej globoko zahvaljujemo vsem požrtvovalnim gasilcem, ki so požar v najkrajšem času uspeli lokalizirati in ga naposled tudi pogasiti.

Predstavniki podjetja smo tekom dneva sodelovali s kriminalistično policijo in pristojnimi inšpekcijskimi službami, lastnik podjetja, g. Hrženjak Slavko, pa se je udeležil tudi tiskovne konference, ki je potekala na Občini Komenda. Velja omeniti še, da se viški požarne vode sproti odvažajo na CČN Domžale in da so bili zajeti že prvi vzorci tako požarne vode kot podtalnice, da se bodo natančno ugotovili morebitni negativni vplivi na okolje. Javnost bomo naknadno, po opravljenih preiskavah in izsledkih pristojnih organov, obvestili o ugotovitvah v zvezi s posledicami požara.

Publikus d.o.o.

Objavljeno v Obvestila in novice